Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Сінгапурі побудований унікальний житловий комплекс Sky Habitat

Сінгапур завжди вважався у архітекторів і містобудівників своєрідним новатором в застосуванні інноваційних ідей при проектуванні та зведенні унікальних житлово-культурних комплексів. Ось і на цей раз практично в центральній частині Сінгапуру, в старому районі Бішань зовсім недавно був зданий в експлуатацію принципово новий житловий 38-поверховий комплекс.

Назва комплексу Sky Habitat цілком відповідає його суті. Його жителі, які мають достаток, за мірками держави-мегаполісу, вище середнього, будуть володіти квартирами практично посеред неба. Даний комплекс був спроектований відомим ізраїльсько-канадським архітектором Моше Сафді, який у своїй роботі перевершив себе.

Будова зі скла і бетону виглядає не тільки велично в центрі Сінгапуру, але ще і досить практично для його мешканців. Sky Habitat фактично складається з дворівневих житлових будинків, які пов'язані між собою трьома балочними мостами на верхньому і двох нижніх ярусах. У нижніх інтервалах розташовані місця для відпочинку мешканців і гостей, а також сади і галереї.

На верхньому мосту побудований басейн. З верхніх поверхів відкривається неповторний вид на Сінгапур. Комплекс включає в себе також і інші необхідні зручності, включаючи підземний паркінг на кількасот автомобілів і тропічну оранжерею з пішохідними і велосипедними доріжками.
Комплекс Sky Habitat був зведений методом каркасного лиття із застосуванням метало-керамічних несучих конструкцій, що істотно збільшило сейсмічну стійкість будови. При формуванні зовнішніх і розділових стін комплексу використовувалися стінні блоки з полістиролбетону, а також полімерні профілі, отримані за допомогою будівельного 3d-принтера.

Значне місце в конструкціях Sky Habitat займає і модифіковане скло, з якого також виготовлені купола садів, оранжереї і інших місць для відпочинку. Варто відзначити, що дана будова обладнана суперсучасною системою природної і примусової вентиляції, яка відкрита для надходження повітря. Це дуже важливо особливо для життя при тропічному кліматі.

Планується, що перші щасливі власники квартир в Sky Habitat зможуть переїхати жити в комплекс вже на початку квітня поточного року. До цього часу будівельники повинні залагодити всі формальності з муніципальною владою та міськими службами забезпечення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь