Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Жахливі умови утримання у в'язницях Греції

Умови в грецьких в'язницях, поводження поліції з ув'язненими, заяви про зловживання були піддані різкій критиці основного Європейського органу з прав людини.

За даними Комітету з питань запобігання катуванням Ради Європи ситуація суттєво погіршилася.

76-сторінкова доповідь, заснована на візиті делегації в квітні минулого року в Греції, підкреслила крайню переповненість деяких в'язниць (вдвічі більше ніж дозволяє їх потужність), відсутність охорони здоров'я і гостру нестачу персоналу, а також часто жахливі гігієнічні умови.

"В даний час, багато в'язниць в Греції просто діють як склади, в яких тримають людей до тих пір, поки вони не мають права бути звільненими і повернутися в суспільство", йдеться в доповіді. "Настав час змінити спосіб функціонування в'язниць в Греції."

Протягом багатьох років Європейський Суд з прав людини неодноразово критикував Грецію щодо скарг, поданих ув'язненими, які стверджують про нелюдське і таке, що принижує гідність, поводження в грецьких слідчих ізоляторах.

Комітет з питань запобігання катуванням раніше критикував умови в звітах в 2014 і 2012 роках, кожен раз заявляючи, що його рекомендації щодо поліпшення не були виконані.

Міністр юстиції та поліції Греції, у відповідь, зазначив про поліпшення в ряді областей і сказав, що робляться кроки для вирішення інших питань.

Уряд каже, що нові закони призвели до скорочення загальної чисельності ув'язнених, і був викладений ряд цілей, які повинні бути досягнуті протягом найближчих трьох років. А Мін'юст сказав, що деякі частини доповіді "значно перебільшують загальну ситуацію, але це не зменшує нашу серйозну стурбованість з приводу неприємної ситуації в тюремній лікарні Korydallos Prison Hospita."

Тюремна лікарня, єдина в своєму роді в Греції, піддалась критиці за антисанітарні умови і брак персоналу.

Ув'язнені в цій в'язниці, яка є частиною найбільшого в країні тюремного комплексу розташованого недалеко від Афін, раніше оголосили голодування на знак протесту проти умов утримання, і виклали фотографії інтер'єру в соціальних мережах для резервного копіювання їх претензій.

У доповіді вітали зобов'язання Мін'юсту щодо усунення виявлених проблем і поліпшення об'єктів охорони здоров'я.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь