Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Закінчився невдачею політ ракети Falcon 9

Невдачею закінчився політ ракети Falcon 9, він завершився жорсткою посадкою на баржу, що знаходиться в Атлантичному океані, зробив повідомлення представник компанії SpaceX Ілон Майок. Він додав, що при наступному старті все має пройти вдало.

Як повідомляє РІА Новини, одна з ступенів ракети Falcon 9 зробила невдалу посадку на плаваючу платформу, через деякий час після запуску супутника SES-9.

Ракета - носій стартувала від космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Через 9 хв перша із ступенів повинна була опуститися на спеціально обладнану платформу в Атлантиці.
"Жорстке приземлення ракети на баржу було передбачувано, ми надіємся, що наступний старт буде успішним " - прокоментував Ілон Майок ц. подія в Твітері.

Компанія SpaceX ще до початку старту не мала ілюзій з приводу збереження першого ступеня, так як спочатку для підняття супутника на орбіту ракетs-носію була потрібна велика швидкість і більший запас палива.

У грудні минулого року була виконана успішна вертикальна посадка першого ступеня на космодромі, хоча і попередні три спроби посадити ракету на плаваючу платформу виявилися невдалими.

Транспортування супутника SES-9 на орбіту Землі проходить за планом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь