Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Астрофізики відкрили Велику галактичну стіну Всесвіту

Вчені-астрономи заявили про виявлення найбільшого космічного об'єкта, який віддалений від Землі на кілька мільярдів світлових років. Відкриття отримало назву Великої галактичної стіни.

Астрофізики кількох країн виявили у Всесвіті самий великий з відомих об'єкт. За словами вчених, галактична стіна віддалена від Сонячної системи на відстань 4,5 млрд світлових років. Об'єкт вдалося виявити завдяки базі даних ВВОS.

На думку експертів, Велика космічна стіна є певним скупченням з 830 галактик. Діаметр області становить близько 180 мегапарсек.

Вчені вважають, що скупчення важче Галактики - Чумацького Шляху майже в 10 разів. По зовніщньому вигляду стіна нагадує гігантську павутину.

Астрофізики вважають, що наша галактика, кілька інших галактик і Туманність Андромеди можуть входити в інше гігантське скупчення, яке отримало назву Laniakea(в перекладі з гавайського - «Незліченні небеса»). Перетин області Laniakea становить близько 160 мегапарсек, тому Велика галактична стіна залишається рекордсменом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь