Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

The Guardian: міграційна угода між ЄС і Туреччиною порушує права біженців

Британська газета The Guardian зазначає, що непродумані дії і поспішні рішення ЄС по приводу врегулювання міграційної кризи можуть привести до «етичної катастрофи» 30-х років XX століття.

The Guardian пише, що недавно узгоджений план врегулювання міграційної кризи, досягнутий у час саміту ЄС - Туреччина, порушує Конвенцію ООН про статус біженців, прийняту в 1951 році, так як Анкара не в силах забезпечити всіх мігрантів гарантованими нормами даного міжнародного договору. З такою думкою поділився оглядач газети Патрік Кінгслі.

Кінгслі вважає, що лідери європейських держав свідомо зараз відмовляються від прогресу, який був досягнутий в міграційній сфері після Другої світової війни. В результаті непродумані дії і поспішні рішення загрожують поверненню «етичних катастроф» 1930-х років.

«Поки тільки ретельно обговорюється запропонована міграційна угода між Туреччиною і Євросоюзом. В результаті  вона може і не відбутися. Але, в своєму нинішньому вигляді, цей документ порушує норми Конвенції від 1951 року. Про це заявляють всі експерти з прав біженців», - повідомляється в статті.

Згідно з умовами угоди, зазначає британське видання, майбутніх мігрантів «без всякого розбору» будуть відправляти в Туреччину. А там навряд чи більшості біженцям буде надано повний доступ до того, що прописано в Конвенції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь