Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Екс - глава Пентагона розповів про помилки Білого дому

Вільям Перрі, колись займавший пост глави Пентагону, розповів про помилки США у зовнішній політиці. До промахів він відніс і включення Росії до списку "третьосортних держав".

Екс-глава Пентагону розповів журналістам, що вустами Барака Обами його колеги даремно зарахували Росію до «третьосортних державав». На думку Перрі, політика Вашингтона була б ефективнішою, якби влада
враховували інтереси Москви. Основну частину провини за кризу, що виникла у відносинах Росії і США, Перрі поклав на Володимира Путіна. Але при цьому, зазначив він, чимала частка відповідальності лежить і на США, особливо в перші роки після закінчення "холодної війни».

Найголовнішою помилкою Білого дому політик назвав швидке розширення НАТО на схід за рахунок країн, що межують з Росією.

«В той період США тісно співпрацювали з Росією, - заявив Перрі, - і російське керівництво почало звикати до того, що Північноатлантичний альянс може стати другом, а не ворогом. Росіян турбувала присутність НАТО біля їх кордонів, вони закликали припинити нас діяти в цьому напрямку».

Ігнорування думки та інтересів Москви, зарахування Росії до «третьосортних країн» призвели до того, що «все покотилося по похилій», впевнений екс-міністр.

Серед інших помилок, які США допустили у своїй зовнішній політиці, Перрі назвав підтримку "кольорових революцій", а також рішення про розміщення американської ПРО в країнах Східної Європи. На думку фахівця по радянській ядерній зброї, ця система за своїм прямим призначенням працювати не буде.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь