Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

П'ять причин "сирійського сюрпризу" від Путіна назвали в США

Виведення російських військ з Сирії стало справжнім сюрпризом для Вашингтона і породило безліч версій в західній пресі про причини такого вчинку Володимира Путіна. Американське видання The National Interest склало свій топ версій, чому російський президент наважився на такий крок.

1 місце - "Місія виконана". З самого початку було заплановано короткострокове перебування Росії в Сирії, -це найпопулярніша і проста версія. Тим більше, що ситуація навколо політичної обстановки в Сирії сильно змінилася - тепер уже ніхто із західних країн не вимагає негайної відставки Башара Асада.

2 місце - "Демонстрація сили". Вийшовши з сирійського конфлікту на піку успіху російської армії Кремль продемонстрував, що може змінити будь-яку ситуацію в будь-якому регіоні не рахуючи інтересів США, Європи, Туреччини або Саудівської Аравії. Військові ж продемонстрували свої можливості та можливості своєї техніки і показали, як Росія може вести операції за кордоном.

3 місце - "Афганська пастка не спрацювала". Багато західних політиків і військові експерти пророкували Росії довгу, виснажливу війну в Сирії і багато країн спеціально перетворювали САР на другий Афганістан. Цей сценарій з тріском провалився, Москва дуже вчасно вивела війська звідти, залишивши там США з їх союзниками "розсьорбувати свою ж кашу".

4 місце - "Ні конфліктам". На думку деяких аналітиків, Москва пішла на такий крок щоб продемонструвати, що вона готова до діалогу по ситуації в цьому регіоні. Росія готова враховувати всі інтереси - і США, і Саудівської Аравії і самої Сирії.

5 місце - "Підтримка не може бути вічною". Зважившись на виведення військ, Володимир Путін показав Башару Асаду те, що російська підтримка не може тривати вічно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь