Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Politico назвав країни, які можуть зірвати угоду ЄС і Туреччини

Угоду між Євросоюзом і Туреччиною, не дивлячись на загальне бажання будь - якою ціною зменшити потік мігрантів, готові підтримати не всі країни, що входять до ЄС. Біженців несирійского походження, за умовами, Анкара могла б повернути на свою територію. Видання Politico пише про причини, по  яким проти укладення такої угоди виступає ряд європейських країн.

Видання вважає, що зірвати угоду з Туреччиною можуть шість країн-членів Євросоюзу:

• Австрія. Австрійська влада налаштована скептично до угоди, але і категорично проти не виступає. У Відні побоюються збільшення турецьких мігрантів після скасування візових обмежень. Таке можливо через порушення в Туреччині прав людини.

• Болгарія. Туреччина може перекрити маршрут біженців в Євросоюзі по Егейському морю. І в Софії побоюються, що тоді мігранти почнуть переправлятися по Чорному морю до Європи. Країну не влаштовує, що пунктом призначення в цьому випадку стануть берега Болгарії.

•  Угорщина. Встановлена ​​в Європі система розподілу біженців прем'єр-міністра Угорщини не влаштовує. Угода з Туреччиною цю проблему не вирішить, вважає він, тому вона зайва.

• Іспанія. Іспанська влада сумніваються, що цінності західного світу сумісні з пропозиціями Туреччини, свобода слова і права людини в якій регулярно порушуються, крім цього внутрішня політика Туреччини так само викликає сумніви.

• Кіпр. Нікосія навряд чи поступиться і погодиться на візову лібералізацію для Туреччини, тому що турецькою владою з 1974 року окупована північна частина Кіпру. А саму острівну державу Анкара так і не визнає.

• Франція. Президент Франції згоден на обговорення зняття для турецьких громадян візових обмежень тільки після того, як в Туреччині почнуть дотримуватися прав людини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь