Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В США визнали, що війна з наркотиками в Афганістані потерпіла фіаско

У США під час слухань в Палаті представників Конгресу співробітники Пентагону відзвітували перед американськими парламентарями про те, як йде «війна з наркотиками» в Афганістані. Політики зробили висновок, що затяжні військові операції і мільярдні вливання не допомогли зупинити зростання виробництва опіуму.

В американській палаті представників Конгресу пройшли слухання за участю співробітників Міноборони США, які відзвітували перед парламентарями про хід «війни з наркотиками» в Афганістані. Так звана війна триває вже понад 15 років. Журнал Reason, констатує, що члени нижньої палати парламенту США прийшли до невтішного висновку.

«Війна з наркотиками, яка йде в Афганістані вже довгий час, зазнала повне фіаско», - заявив конгресмен Томас Мессі виданню.

Вашингтон з 2002 року в реконструкцію Афганістану вклав близько  113 млрд доларів. Ці кошти були спущені на озброєння і навчання афганській війні, яку сьогодні багато військових експертів визнають недієздатною, а також гроші пішли на організацію державної структури і організацію органів самоврядування.

Однак виробництво опіуму зросло в 3 рази, з тих пір як американці скинули в 2001 році «Талібан». Доповідь Радбезу ООН говорить, що угруповання, яке вело боротьбу з наркобізнесом до вторгнення США, зараз також отримує дохід від продажу наркотиків. На Афганістан припадає 90% світового ринку героїну. А поля опійного маку, що знаходяться в країні, перевищують в 12 разів площу Вашингтона.

Доповідачі від Пентагону так і не змогли чітко пояснити, куди пішли кошти, враховуючи, що на Афганістан припадає 90% виробництва немедичного опіуму.

«Афганські фермери зараз вирощують більше опіуму, ніж при «Талібані». Наркотики стали головним експортом країни», - пише журнал.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь