Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Росія загрожує світовому порядку

«Російська загроза» з середини минулого століття є основною проблемою Пентагону. На цей раз загрозу світовому порядку в діях Росії побачив помічник держсекретаря США Том Маліновський, повідомляють ЗМІ.

«Існування впливової і розвиненої Росії, яка визнає верховенство права, поважає територіальну цілісність і суверенітет інших країн, вносить свій внесок у світові справи, відповідає інтересам світової спільноти», -стверджує Том Маліновський. Однак, з його слів, на сьогоднішній день - Росія не відіграє такої ролі в усіх сферах».

Особливий акцент Маліновський зробив на те, що США ніколи не вели антиросійську політику. Навпаки, в інтересах країни, щоб Росія була сильною і демократичною. При цьому представник держдепу зазначив, що не чекає від Росії згоди з усіх питань, розуміючи, що конкуренція з деяких питань буде присутня. Також Маліновський додав, що країни могли б діяти разом «на благо загальній безпеці і процвітанню».

17 березня Росія була включена Ештоном Картером, міністром оборони США, в список основних загроз безпеки США. У цьому списку також опинилися Китай, Іран, Північна Корея і міжнародний тероризм.

У лютому поточного року Пентагон заявив про необхідність збільшення фінансування в зв'язку з «російською загрозою».

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь