Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Іраку бойовики ІДІЛ обстріляли секретну базу Пентагона

Американський військовослужбовець, який загинув від обстрілів бойовиків "Ісламської держави" , перебував на секретній базі США в Іраку. Про це напередодні повідомив Пентагон.

На півночі Іраку, біля Махмур, була обстріляна американська база вогневої підтримки, про яку раніше Пентагон не повідомляв, розповіло ЗМІ анонімне джерело. Роботу база почала нібито за кілька днів до інциденту. Військові США запевняють, що повідомити про базу планували вже на цьому тижні, але ІДІЛ їх випередила. Перевірити достовірність цих слів неможливо.

У момент обстрілу на базі проводили пробні стрільби з гаубиць близько двохсот морських піхотинців США. Припускається, що пересування солдатів помітили бойовики ІДІЛ і, з відстані близько 15 км, відкрили по ним ракетний вогонь. випущені були дві ракети, в результаті чого один американський військовослужбовець загинув, кілька були поранені. У відповідь морпіхи відкрили артилерійський вогонь.

До цього випадку Пентагон наявність в Іраку своїх військових баз не визнавав, стверджуючи, що американські військові знаходяться там в ролі радників і в бойових діях участі не беруть.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь