Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Малорухливість довела польську армію до ожиріння

МОЗ Польщі б'є на сполох: польська армія стрімко товстішає. Згідно з останніми результатами дослідження Військового інституту гігієни і епідеміології надлишкову вагу або ожиріння мають 60% співробітників силових структур (армія, МВС, пожежна служба).

Польський уряд вирішив виділити з бюджету 8,5 мільйонів євро на боротьбу з ожирінням у солдатів-контрактників, а також навчання їх принципам здорового харчування і рухливого способу життя. Проект по оздоровленню армії розроблений в рамах нацпрограми.

Лікарі з'ясували, що споживання нездорової їжі і мала фізична активність призвели до того, що відсоток солдат, які мають надлишкову вагу став стрімко зростати. При чому, в зоні ризику опинилися чоловіки у віці від 25 до 35 років.

«Військові зазвичай вживають легкий сніданок і ситний обід. Між двома прийомами їжі вони рідко бувають фізично активними. Після трудового дня солдати вживають їжу з високим вмістом калорій, після чого відпочивають. Це призводить до відкладення жиру і як результат - до розвитку ожиріння», - нарікає на неправильний спосіб життя військовослужбовців Єжи Бертрандт, співробітник Військового інституту гігієни та епідеміології.

Розроблена польським Міністерством охорони здоров'я програма матиме два взаємодоповнюючих напрямки: відмова від шкідливої ​​їжі на користь раціонального харчування та фізичні нагрузки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь