Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шиїти вимагають негайного виведення військових США з Іраку

Американська влада нещодавно оголосили про відправку до Іраку морської піхоти для боротьби проти ІДІЛ. Шиїтське формування Асаіб Ахль аль-Хакк заявило, що будуть поводитися з американськими військовими як з окупантами, якщо США не виведе свій контингент із країни.

Шиїтські народні воєнізовані формування, що знаходяться в Іраку, вимагають виведення військовослужбовців США, які дислоковані на території країни для боротьби з ІДІЛ.

На тому тижні американська влада оголосила про відправку морських піхотинців в Ірак для допомоги в боротьбі з ІДІЛ.

"В разі невиведення адміністрацією США своїх військових, ми будемо поводитися з ними як з окупантами», - повідомляє Reuter з посиланням на заяву шиїтського формування Асаіб Ахль аль-Хакк.

Вашингтон не уточнює кількість направлених морпіхів і їх місце розташування. Відкриті джерела заявляють, що одним з 7 подібних підрозділів є 26-й експедиційний підрозділ, чисельність якого становить приблизно 2,4 тисяч солдат. Цей загін має авіаційні, наземні і логістичні батальйони. Військовослужбовці підрозділу в різні роки брали участь в операціях в Лівії, Афганістані і Косово.

На сьогоднішній день в Іраку зберігається напружена ситуація через діяльність угруповання ІДІЛ. За три роки терористи захопили значну частину території іракської держави. Єдиного фронту боротьби з ІДІЛ немає: з радикальними бойовиками борються міжнародна коаліція на чолі з США, урядові війська, курди і шиїтські ополченці. І в результаті бойових дій загинули сотні тисяч мирних жителів і стали біженцями мільйони людей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь