Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Візит на Кубу: Обама поспішає увійти в історію

Американський президент Барак Обама приїхав на Кубу з дводенним візитом. У плані - зустріч з кубинським лідером Раулем Кастро, місцевими дисидентами і звернення з промовою до кубинського народу.

Обама прилетів до Гавани з дводенним візитом. Він планує зустрітися з Раулем Кастро, дисидентами і звернутися з промовою до кубинського народу. Разом з американським президентом на Кубу прилетіла його сім'я - дружина, дві дочки і теща. Також до складу делегації увійшли Ненсі Пелосі, лідер демократичної меншості в палаті представників, сенатори Дік Дурбін, Патрік Ліхі і Джефф Флейк.

Критика Трампа

Дональд Трамп, мільярдер республіканець і кандидат на пост президента США, заявив, що лідер кубинців Рауль Кастро не виявив належної поваги до візиту американського президента, так як ніхто не спромігся зустріти його після прибуття.

«Барак Обама щойно прилетів на Кубу. Це велика справа. Але Рауль Кастро не зустрів його. Лідер кубинців зустрічав папу Римського та інших. Ніякої поваги», - так написав Трамп в Твіттер.

Обама почав пробивати кубинську блокаду

Поїздку американського президента на Острів Свободи багато політиків вважають найважливішим фактором у процесі зміни американської політики.

«Візит Обами на Кубу є важливим фактором у процесі зміни вашингтонської політики по відношенню до Гавани. Даний візит президента дасть вирішальний імпульс двостороннім відносинам», - повідомив Карлос Алсугарай, колишній радник глави МЗС і екс-посол Куби при ЄС.

Привітання від Обами і відвідування приватного ресторану

Барак Обама в своєму Твіттер привітав жителів Куби типовим для них розмовним висловлюванням. Таким привітанням прості кубинці вітаються один з одним кожен день в неформальній обстановці.

«Як ти, Куба? Я приземлився і хочу почути кубинський народ», - написав він у своєму акаунті. Американський лідер і його сім'я в кінці дня повечеряли в одному з приватних ресторанів столиці Куби. Вони вибрали ресторан San Cristobal, який пропонує традиційну кухню країни.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь