Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Теракти в Брюсселі: реакція світу на події в Бельгії

Після серії терактів, що сталися у вівторок в столиці Бельгії, про посилення в громадських місцях заходів безпеки оголосили багато держави, європейські в першу чергу. Аеропорти по всьому світу посилили контроль за безпекою, рейси до Брюсселя скасовуються або надсилаються в інші міста.

Бельгія

У самій Бельгії влада оголосила найвищий "четвертий" рівень терористичної загрози. Загроза рівня серйозної і неминучої небезпеки в Брюсселі вводилася останній раз після серії терактів в Парижі в листопаді 2015 року.

Про вжиті для громадської безпеки заходи на прес - конференції відзвітував Шарль Мішель, прем'єр -міністр Бельгії:

"Військову присутність посилено, вирішено посилити контроль на кордонах, в області громадського транспорту діють особливі обмеження".

Для співробітників з "жовтого" до "помаранчевого" підвищила рівень загрози безпеки Єврокомісія. Так само для посилення безпеки вжито заходів в брюссельській штаб - квартирі НАТО і в Європарламенті.

Франція

Сусідня Франція відреагувала на вибухи в Брюсселі однією з перших - охорона кордонів посилена, як і заходи безпеки на громадському транспорті. Про це повідомляє адміністрація президента країни Франсуа Олланда. Відзначається, що французький президент перебуває з владою Бельгії в постійному контакті, для надання підримки в цій складній ситуації.

Детальніше про вжиті заходи відзвітував Бернар Казнєв, глава МВС Франції. Він повідомив, що додатково мобілізовано поліцейських і жандармів в кількості 1,6 тис. Зокрема кількість патрулів збільшена в аеропортах і на вокзалах. Особливий контроль введений на кордоні Франції з Бельгією.

Німеччина

Глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр повідомив, що на кордонах з Бельгією, а так само Нідерландами, Францією і Люксембургом посилені заходи безпеки. На стратегічних об'єктах безпеку також посилено.

Великобританія

Поліція Великобританії по всій країні посилила заходи безпеки, зокрема на транспортних вузлах. У подальших планах - посилення прикордонного контролю з Бельгією і Францією, з якими Британію пов'язують залізничне, авіаційне та морське сполучення.

Всередині країни планується ввести додаткові патрулі поліції.

Італія

На даний момент заходи безпеки посилені лише в римському аеропорту Фьюмічіно. Авіасполучення з Брюсселем призупинено. У планах уряду обговорити і прийняти додаткові заходи для попередження і протидії скоєнню терактів всередині країни.

Австрія

Охорона міжнародних об'єктів в країні посилена. МВС Австрії повідомляє про відкриття кризового штабу, в який увійдуть як поліцейські, так і представники МЗС, Міноборони і Мінтрансу.

Глава австрійського МВС повідомляє про посилення в аеропортах країни заходів безпеки, а також в громадських місцях і транспорті.

Чехія

Як і в інших країнах, в Чехії в першу чергу безпеку посилили в аеропортах. А також в метро та інших місцях великого скупчення людей. У празькому аеропорту, крім збільшення нарядів поліції, на чергування вивели фахівців з виявлення вибухових пристроїв та їх знешкодження.

Греція, Данія, Литва, Словаччина, Швеція, Фінляндія і Естонія так само вжили заходів щодо посилення безпеки в громадських місцях і на транспорті, особливо в аеропортах.

США

Спостерігається деяке посилення безпеки і в США. Торкнулося воно, як і в інших країнах, аеропортів, вокзалів, об'єктів громадського транспорту.

Індія, Грузія і Киргизстан теж посилили в аеропортах заходи безпеки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь