Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ІДІЛ підготувала армію бойовиків для нових терактів в Європі

Інформаційному агентству Associated Press стали відомі дані, згідно яким злочинне угруповання ІДІЛ взяла на себе відповідальність за вибухи в столиці Бельгії, і навчила більше чотирьохсот бойовиків для нових терактів в країнах Європи.

«В ІДІЛ було навчено більше 400 чоловік, для того, щоб вони могли зробити серію нових терактів, подібних тим, що вже відбулися в Парижі і Брюсселі. За деякими даними їх число може сягати близько 600 осіб. Їх основне завдання - знайти місця найбільшого скупчення людей, щоб було якомога більше жертв після теракту», - повідомляє джерело агентства.

За відомостями Associated Press військові бази для підготовки бойовиків розташовані на території Іраку, Сирії, а також в країнах колишнього СРСР.

Співробітник Служби безпеки ЄС повідомив агентство, що керівниками таких осередків є особи, які знають французьку мову, вихідці з Північної Африки, Франції чи Бельгії. Вони несуть відповідальність за розробку планів майбутніх терактів в Європі.

"Якщо в 2014 році терористів готували близько двох тижнів, що зараз створюються цілі загони, які навчають набагато довше. Основним їх завданням є проведення більшої кількості терористичних операцій. Зараз необхідно надати протидію бойовикам, а для цього потрібно більше коштів і людей» - додає джерело.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь