Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Названо справжні цілі брюссельських терористів

Газета La Derniere Heur повідомила, що терористи, які влаштували серію вибухів в столиці Бельгії, насправді планували влаштувати теракти на атомній електростанції і тільки своєчасний, в даній ситуації, арешт Абдеслама дозволив уникнути серйознішої трагедії.

Видання, посилаючись на джерело в столичних силових структурах, повідомляє, що в грудні брати Бакрауі встановили цілодобове відеоспостереження за будинком керівника бельгійської атомної станції. Відеозаписи були виявлені поліцією раніше, в ході антитерористичної операції в квартирі ще одного члена цього ж угрупування і підозрюваного в листопадових терактах Муххамеда Баккалі.

Недавній арешт ватажка угруповання, Абдеслама, не дозволив здійснити підготовку теракту на атомній станції, в зв'язку з чим, бомби були приведені в дію в аеропорту і в метро.

На користь цих даних свідчить і той факт, що 22 березня спецслужби екстрено евакуювали атомну станцію "Тіанж" відразу після того, як з'явилося повідомлення про перші вибухи в брюссельському аеропорту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь