Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ізраїль звинуватив Раду ОНН з прав людини в антисемітизмі

Ізраїльський прем'єр - міністр Біньямін Нетаньяху назвав Раду ООН з прав людини «антиізраїльських цирком».

Ізраїль піддав різкій критиці нове рішення Ради ООН з прав людини (РПЛ), що має на меті створення бази даних міжнародних та ізраїльських компаній, що працюють на окупованій палестинській території. Дані Данон, постійний представник єврейської держави при ООН, звинуватив структуру всесвітньої організації в антисемітизмі. Також до нього приєднався і ізраїльський прем'єр Нетаньяху, назвавши РПЛ «антиізраїльських цирком».

Рішення РПЛ, яке закликає до створення єдиної бази даних організацій, «залучених в діяльність» на окупованій території Палестини, було прийнято напередодні більшістю голосів - 32 проти 15, і ще 15 країн утрималися від відповіді, інформує агентство Reuters. Також дана структура ООН розпорядилася дати адекватну оцінку порушенням міжнародного права і прав людини при виробництві товарів в незаконних єврейських поселеннях.

«Коли всесвітня організація закликає бойкотувати ізраїльські компанії, це нагадує нам про темні сторінки історії. РПЛ перетворилася на співучасника кампанії «Бойкот, дивестиції, санкції», а поведінка ради одночасно антисемітська і антиізраїльська», - підкреслив представитель Ізраїлю при ООН.

Він також упевнений, що тим, хто підтримав дане рішення ради з прав людини, «має бути дуже соромно».

Глава уряду єврейської держави, в свою чергу, в письмовій заяві в ООН назвав РПЛ «антиізраїльським цирком». Він зазначив, що рада нападає на єдину демократичну країну на Близькому Сході, при цьому ігноруючи порушення прав людини в таких країнах, як Сирія, Іран і КНДР.

Reuters повідомляє, що ці твердження Нетаньяху не відповідають дійсності - ООН прийняла відповідні резолюції по всіх згаданих трьом країнам.

Всесвітня організація останнім часом часто стала називати єврейську поселенську діяльність на окупованих територіях Палестини однією з головних проблем на шляху врегулювання двостороннього конфлікту.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року Європейська комісія зобов'язала імпортерів маркувати товари, які вироблялися в ізраїльських поселеннях на окупованій території. Таке ж рішення ухвалила влада США в січні поточного року. Зараз на етикетках замість «зроблено в Ізраїлі» повинен бути напис «Західний берег» або «Газа».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь