Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вчені назвали головні перешкоди для пошуку інопланетян

Американські вчені назвали перешкоди, які, на їхню думку, заважають пошуку позаземного життя. Астрономи впевнені, що перешкодою при вивченні екзопланет можуть виявитися хмари.

Вчені з США вважають, що хмари на екзопланетах заважають проведенню досліджень. Астрономи зіткнулися з непроникністю хмар, коли вивчали землеподібну планету GJ 1214b. За час досліджень вони так і не пробилися через густу суспензію випарів, повідомляє видання Atlantic.

Телескоп «Хаббл» кілька разів «знімав» планету. Однак спектральний аналіз не розповів вченим про хімічні сполуки, які знаходяться в атмосфері планети. Вчені з'ясували тільки те, що GJ 1214b оточена шаром хмар. Інші планети з подібними даними також не вдалося вивчити за допомогою «Хаббла».

Вчені вважають, що наявність хмар такого рівня у кожної планети завадить подальшим дослідженням.

«Вражає, що ми знаходимо хмари на планетах, де їх теоретично бути не повинно, - вважає дослідник Зак Берта - Томпсон, - це пригнічує, адже астрономи називають хмари природними ворогами».

Зараз вчені шукають можливість обійти проблему і знайти альтернативний спосіб пошуку перспективних з точки зору життя екзопланет.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь