Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Норвегія посилить стеження за російським ВМФ

На озброєння морського флоту Норвегії в найближчі дні надійде новітній корабель, який буде вести радіоелектронну розвідку щодо дій російського ВМФ в Арктиці. Вперше в історії відразу два корабля стежитимуть за російськими підводними човнами, пишуть ЗМІ.

Шведське видання Svenska Dagbladet повідомляє, що цієї весни на озброєння норвезького флоту надійде корабель Marjata IV. Вартість нового судна склала більше 148 млн доларів. До 2017 року військові Норвегії також планують оновити обладнання іншого корабля -Marjata III.

Ніклас Віклунд, військовий експерт, зв'язав дане посилення розвідувальної складової в норвезькому флоті з погіршенням відносин між РФ і НАТО.

«Москва успішно провела масштабну програму переозброєння. Нові системи необхідно випробувати. Якщо окрема держава досягає певного рівня, інші країни зацікавлені в тому, щоб вести стеження за тим, що відбувається. Це все взаємопов'язано. Радіоелектронна розвідка дасть можливість проаналізувати, чим же займається противник і докладно скласти собі уявлення про його діяльность.»



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь