Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бельгія розкритикувала Туреччину за відправку в ЄС терориста

Турецька влада не повинна була без належного нагляду депортувати в Європу Ібрагіма Бакрауі, який в підсумку став одним з організаторів брюссельських терактів 22.03.2016 року.

Шарль Мішель, прем'єр-міністр Бельгії, заявив, що Анкара "дозволила сісти в літак і полетіти в Нідерланди Бакрауі без супроводу турецьких офіцерів». Свою думку прем'єр висловив в інтерв'ю телеканалу CNN.

«Туреччина і її президент викликали велике здивування. Людині, яка була дуже небезпечна, дозволили просто сісти в літак і полетіти в Нідерланди без належного нагляду», - сказав Шарль Мішель.

Також бельгійський глава уряду зазначив, що «ніякої попередньої інформації з приводу прибуття даної особи в ЄС не було».

Раніше турецький лідер Таїп Ердоган повідомив, що влада Туреччини депортувала Ібрагіма Бакрауі ще в липні 2015 року.

«Одним з терористів в Бельгії була людина, затримана в Газіантеле. 14 липня минулого року було розпочато процедуру депортації. Посольство Бельгії про це було поінформовано. Однак бельгійці просто відпустили цю людину, хоча ми говорили, що дана особа є найманцем бойовиків», - констатував Ердоган.

Мішель же у відповідь підкреслив, що планується провести додаткове розслідування з приводу «обміну інформацією між державами».

Нагадаємо, 22.03.2016 року в брюссельському аеропорту прогриміли два потужні вибухи і ще один в метро «Маельбек». Жертвами жорстоких терактів стали 32 людини і близько 340 постраждали.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь