Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Азербайджан вперше на полі бою застосував безпілотники-камікадзе

 Азербайджан вперше в історії конфліктів застосував проти Нагірного Карабаху нову смертоносну зброю - беспілотніки- камікадзе. Вірменія вже заявила про знищенні шести таких безпілотників.

2 квітня прес-секретар Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян на своїй сторінці в соцмережі опублікував свіжі фотографії підбитого азербайджанського безпілотника. Пізніше вже з'явилися повідомлення, що дроном були атаковані два автобуса, в яких їхали вірменські добровольці і журналісти. Пізніше стало відомо, що азербайджанським смертоносним дроном виявився ударно-розвідувальний апарат НАКОР ізраїльської компанії. В інтернеті також з'явилося відео, як дрон атакує вірменські позиції.

Цей літальний апарат є справжнім камікадзе, який сам наводиться на ціль і ліквідує її, падаючи каменем вниз, на відміну від американського дрона Predator, який тільки стріляє ракетами.

Смертоносний апарат запускається в повітря з спецконтейнерів, встановлених на вантажівці. Він може проводити в повітрі до 6 годин у пошуках наземної цілі. І як тільки мета обрана, апарат каменем падає вниз, несучи до неї 15-ти кілограмову боєголовку. Якщо ж мета не знайдена, безпілотник повертається на місце старту.

Бойове застосування безпілотника-камікадзе в Карабахському конфлікті є першим в історії реальних бойових зіткнень.

Які ще держави мають подібні літальні апарати сказати неможливо. Ізраїльська компанія, яка виробляє такі безпілотники, в червні 2015 року повідомляла, що різним замовникам були продані кілька сотень таких систем.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь