Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Землі загрожує небезпека від нової дев'ятої планети

Дев'ята планета, виявлена ​​в Сонячній системі на початку 2016 року, могла стати причиною зникнення життя на Землі кілька мільйонів років тому, повідомляє видавництво Sun.

Спеціаліст Деніел Уітмайр з університету Луїзіани впевнений, що виявлена ​​Планета X може загрожувати життю на нашій планеті і в майбутньому.

Він розповів, що загадкова дев'ята планета обертається по орбіті навколо Сонця і, при зіткненні з астероїдами і кометами в найближчій до планети Земля точці, відправляє їх в її сторону.

Астрофізики вирахували, що радіус цього небесного тіла дорівнює 3,7 земних радіуса, при цьому маса в 10 разів більше маси Землі. Температура на дев'ятій планеті - 226 градусів за Цельсієм. Відстань від нового небесного тіла до нашої планети приблизно в 700 разів перевищує відстань від Сонця до Землі. Вчені вважають Планету X "зменшеною копією" Нептуна і Урану - крижаним гігантом, атмосфера якого складається з гелію і водню. Також астрономи припускають наявність у дев'ятої планети ще одного джерела енергії, крім Сонця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь