Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Китаї заарештовано підозрюваних у підробці дитячих молочних сумішей

Китайською поліцією затримано підозрюваних, що мають відношення до виробництва і реалізації підроблених дитячих сумішей марок "Beingmate" і "Similac".

У суботу 9 квітня відбулася прес-конференція, на якій комітетом, який забезпечує безпеку продуктів харчування при Держраді КНР, була оприлюднена інформація про передачу правосуддю шанхайською поліцією 6 підозрюваних у підробці дитячих сумішей, інші злочинці переховуються.

Розслідування про підроблення дитячої продукції почалося ще у вересні 2015 року. Взимку поліцією Шанхая були затримано 9 осіб. У них конфіскували тисячу банок з молочною сумішшю, 65 тисяч фальсифікованих товарних знаків "Similac" і 20 тисяч порожніх банок. Підроблену молочну продукцію реалізовували в кількох провінційних містах Китаю: Цзянсу, Хенань, Хубей, Аньхой.

Роботи по відстеженню каналів поширення фальсифікату ще не завершені.

Аналіз складу вилученої суміші по 14 головних компонентах відповідає держстандартам безпеки для дитячих молочних сумішей.

Тен Цзяцай заступник голови Комітету запевнив, що контроль над галуззю буде посилений.

У 2008 році в Китаї вже був скандал з підробленими дитячими сумішами, тоді в молочній суміші був виявлений меланін, через який померло 5 малюків.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь