Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Китай розкритикував заяву G7 про територіальні суперечки

Китай закликав країни G7 не підігрівати регіональні протиріччя, а зосередитися на економічних питаннях.

В результаті зустрічей глав МЗС G7 було прийнято спільне комюніке, що зачіпає територіальні суперечки в Східно Китайському і Південно-Китайському морях, яке викликало серйозне невдоволення з боку Пекіна. Офіційний представник китайського МЗС Лу Кан заявив, що КНР закликає країни "великої сімки» зосередити свою увагу на економічних питаннях і не підігрівати регіональні протиріччя.

«G7 повинна сфокусуватися на глобальному політичному та економічному співробітництві на тлі слабкого і повільного відновлення світової економіки, а не розпалюванні морські суперечки і провокувати регіональні протиріччя. Пекін висловлює своє серйозне невдоволення такими діями G7», - йдеться в документі.

Також Лу Каї зазначив, що Китай закликає учасниць «сімки» дотримуватися зобов'язань і не приймати ні чиїх сторін в територіальних суперечках, поважати зусилля країн регіону, припинити безвідповідальні заяви і грати конструктивну роль в підтримці стабільності і регіонального світу.

Дипломат додав, що ні в Східно-Китайському, ні в Південно-Китайському морях немає проблем зі свободою морської навігації і польотів. Також будівництво Китаєм на рифах архіпелагу Наньша потрапляє під суверенітет КНР.

10 і 11 квітня в Японії пройшла зустріч глав МЗС "великої сімки" (США, Німеччина, Великобританія, Японія, Франція, Канада та Італія). За підсумками переговорів було прийнято спільне комюніке, де виражена занепокоєність односторонніми діями, які спрямовані на зміну статус-кво в Східно-Китайському і Південно-Китайському морях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь