Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

"Друга Холодна війна" призвела до провалу переговорів в Досі

Провал переговорів з заморожування нафтовидобутку в Досі обумовлений "Другою Холодною війною'', в яку виявилися залучені великі нафтовидобувні країни. Однак для блага всього людства домовленість все ж повинна бути досягнута. Таку думку ЗМІ озвучив Георгіос Хаджііоанну, експерт з питань енергетики, видавець Eira News.

Дійти згоди за підсумками зустрічі в Досі країни-виробники нафти не змогли, не дивлячись на те, що вже була готова чернетка домовленості щодо заморожування видобутку нафти до жовтня поточного року на рівні січня. Перед початком обговорення Саудівська Аравія несподівано стала наполягати на тому, щоб в угоді брали участь всі 13 країн ОПЕК, в тому числі Лівія та Ірак, що не прислали на зустріч своїх представників.

Країни-виробники вуглеводнів виявилися в числі діючих осіб "Другої Холодної війни", цим вона і відрізняється від першої, вважає Хаджііоанну.

"Вона перетворилася на жаль в" гарячу війну ", підбурюють до кривавих сутичок фанатичні групи релігійних і расових супротивників і терористів. Гинуть невинні. У наш час це немає виправдання", - сказав він.

"Великий договір" абсолютно необхідний серед ключових дійових осіб "Другої Холодної війни", до того як криваві конфлікти з Північної Африки і з Близького Сходу розростуться до районів Кавказу, Каспійського моря, Чорного моря, Балкан та інших", - впевнений експерт.

Супердержави і великі нафтовиробники зобов'язані домовитися один з одним. Це допоможе досягти компромісу в Сирії, Північній Африці, Іраку та Нагірному Карабасі, - перераховує Хаджііоанну. Він переконаний, що це і є ключем до вирішення проблем на Україні і проблем в Європі з біженцями. І навіть вирішить питання конкуренції США і ЄС з Росією.

"Ми шкодуємо, що зустріч в Досі закінчилася провалом і хочемо у вирішенні проблем вуглеводнів стриманості і серйозності - на благо всього людства", - підсумував він.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь