Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У США незадоволені підходом Китаю до торгівлі сталлю

Вашингтон висловив невдоволення підходом Пекіна до торгівлі сталлю та попередив, що прийме нові «торгові заходи» для того, щоб захистити інтереси американської сталеливарної промисловості.

У Китаї більше надлишкових потужностей по виробництву сталевої продукції, ніж у всьому світі. Майкл Фроман, американський представник на торгових переговорах у ранзі члена кабінету, і Пріцкер Пенні, міністр торгівлі США, в понеділок випустили спільну заяву на дану тему за результатами брюссельської зустрічі, яка відбулася під егідою ОЕСР по «структурному коригуванню та надлишкам потужностей» в галузі.

«Через наявність великих надлишкових потужностей, створених в результаті дій і політики влади, які створюють спотворення в торгівлі, ринок став зараз знаходиться в стані кризи», - стверджують американські чиновники.

У Брюссельський форум країни-учасниці, за їхніми словами, приїхали, щоб «серйозно обговорити цю проблему», проте Китай не дозволив досягти значного консенсусу.

Фроман і Пріцкер вважають, що в КНР надлишкових потужностей для виробництва сталевої продукції набагато більше, ніж в інших країнах. На їх погляд, відповідно на Пекін лягає і особлива відповідальність.

«Якщо Пекін не буде приймати ніяких конкретних заходів щодо скорочення надлишкових потужностей в різних галузях і співпрацювати з іншими країнами, то структурні проблеми в сталеливарній галузі будуть зберігатися. І щоб уникати збитку вже для своїх галузей багато держав, в тому числі США, приймуть "торговельні заходи" щодо Китаю», - вказується в заяві.

Дану проблему піднімуть під час зустрічі «Великої двадцятки» провідних світових держав.

У контексті заяви чиновників під «торговими заходами» мається на увазі обмеження доступу на американський ринок і подання позовів з приводу порушень у Світову організацію торгівлі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь