Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У США стурбовані погрозою Саудівської Аравії розпродати американські активи

Вашингтон серйозно стурбований погрозами Ер-Ріяда розпродати активи США вартістю 750 млрд доларів. Адміністрація Барака Обами розраховує, що Саудівська Аравія утримається від дій, які підірвуть світову фінансову систему.

Джошуа Ернест, прес-секретар Білого будинку, заявив, що вони стурбовані погрозами, які надходять від Саудівської Аравії, що вони готові розпродати американські активи.

«Ми закликаємо Ер-Ріяд підтримувати світову фінансову систему», - визнав Ернест.

Він також висловив упевненість, що саудівці усвідомлюють всю важливість цієї проблеми.

Нагадаємо, в минулу п'ятницю телеканал CNN розповів, що Саудівська Аравія погрожує Вашингтону розпродати активи США вартістю 750 млрд доларів. Таким чином, Ер-Ріяд домагається, щоб Барак Обама не допустив схвалення законопроекту, який буде дозволяти подавати в американські суди позови проти уряду королівства по звинуваченням в причетності до жорстоких терактів 1.1 09. 2001 року.

Поява такого суперечливого законопроекту в Конгресі була пов'язано з тим, що американський глава держави планує розсекретити 28 сторінок доповіді про розслідування обставин терактів одинадцятого вересня. Телеканал Fox News розповів, що в даних документах може міститися інформація про зв'язок бойовиків з Саудівською Аравією.

Сьогодні Барак Обама повинен прибути в Ер-Ріяд для зустрічі з королем Сальманом бен Абдель Азізом Аль Саудом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь