Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Французький депутат обурений виступом Давутоглу в ПАРЄ

Члени Парламентської асамблеї Ради Європи не могли потрапити всередину залу, так як турецька служба безпеки перекрила їм вхід. В цей час в галереї знаходилися шанувальники Ахмета Давутоглу, які аплодували йому, хоча це заборонено за правилами, заявив Франсуа Рошеблуан.

19 квітня в ПАРЄ відбувся виступ турецького глави уряду Ахмета Давутоглу. Французький парламентарій Франсуа Рошеблуан даний виступ порівняв з «50-хвилинним політичним мітингом", пишуть ЗМІ.

«Це скандальний візит... Я сильно обурений не візитом турецького прем'єра, а простим невмінням Педро Аграмунта, який є головою ПАРЄ, налагодити політику всередині Асамблеї», - вказав Рошеблуан.

Він також пояснив, що деякі члени ПАРЄ не зуміли потрапити всередину залу, тому що служба безпеки Туреччини закрила вхід. В цей час в галереї були шанувальники прем'єра, які схвально аплодували йому, а це заборонено в Асамблеї, публіка не повинна так реагувати. Також, за словами Рошеблуана, в ході виступу турецького прем'єра на місцях депутатів перебували люди, які не були парламентаріями.

«Мене не це цікавило, а можливість задати питання та отримати на нього відповідь. Не вийшло. Від п'яти політичних груп було п'ять питань, а це просто неприйнятно!», - обурюється депутат.

У висновку він додав, що якщо виступ президента Австрії тривав годину і всі встигли послухати його і задати чимало питань, то Ахмет Давутоглу влаштував "50-хвилинний політичний мітінг".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь