Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Барак Обама пояснив чим загрожує Британії вихід з ЄС

Президент США фактично виставив Великобританії ультиматум. Обама попередив Лондон, що, в разі виходу країни зі складу Євросоюзу, на переговори про торговельну співпрацю зі Сполученими Штатами доведеться чекати десятиліттями.

На спільній конференції з Девідом Кемероном, Барак Обама, який прибув з візитом в Лондон, заявив, що в разі виходу Сполученого Королівства з ЄС, двосторонніх торговельних відносин в найближчі роки Лондону не бачити. США націлені на укладення угоди з Євросоюзом в цілому, а "Британія опиниться в кінці черги".

Обама пояснив, що для його країни важливіше "мати доступ до найбільших ринків, в яких бере участь велика кількість країн". Це, за словами американського лідера, "набагато ефективніше, ніж укладення одиничних договорів з окремими країнами".

Саме тому, США не будуть прагнути до двосторонніх переговорів з Великобританією, перш ніж відбудуться переговори з ЄС, і може пройти п'ять, а може і десять років.

Девід Кемерон, активно виступає проти виходу країни зі складу Євросоюзу, додав, що положення, яке країна займає, будучи членом ЄС, дозволяє їй "залишатися в безпеці", активно розвиваючи, при цьому, економіку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь