Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пекін висловив протест через дії США

Китай висловив протест через обльот ВВС США в спірних територіях Південно - Китайського моря.

Раніше японська газета повідомила, що два бойові вертольоти HH-60G і чротири штурмовики А-10С Thunderbolt, які належать США здійснили обліт в міжнародному повітряному просторі, але в безпосередній близькості від рифа Скарборо, який є спірним районом в Південно-Китайському морі.

«Сполучені Штати свої дії здійснюють під приводом «свободи повітряної і морської навігації». А насправді сприяють мілітаризації Південно-Китайського моря, при цьому ставлячи під загрозу безпеку і суверенітет приморських країн, а також шкодячи стабільності і миру в регіоні. Пекін стурбований цим і висловлює свій протест з цього приводу», - заявило міністерство оборони Китаю.

Також відомство відзначило, що риф Скарборо є споконвічною територією КНР.

«Китайські військові будуть вживати необхідні заходи для того, щоб захистити суверенітет і безпеку країни», - підкреслили у відомстві.

Філіппіни, в свою чергу, Скарборо теж вважають своєю морською територією.

У Пекіна існують розбіжності по морським зонам і кордонах у Східно-Китайському і Південно-Китайському морях з Японією, В'єтнамом і Філіппінами. Китай вважає, що такі держави, як Філіппіни і В'єтнам, свідомо застосовують американську підтримку для ескалації напруженості в регіоні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь