Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Іран підготував позов проти США в Міжнародний суд

Іран підготував позов проти Сполучених Штатів в Міжнародний суд з приводу справи про використання Вашингтоном 2 млрд доларів заморожених іранських активів, повідомив Мохаммад  Джахра, чиновник центру міжнародного права адміністрації президента Ірану.

Раніше американський Верховний суд відмовив іранському Центробанку в повернення 2 млрд доларів з тегеранських заморожених активів. Також суд постановив, що ці кошти повинні піти громадянам США, чиї рідні стали жертвами терактів в 1983 році в столиці Лівану.

«Тегеран найближчим часом звернеться до міжнародного суду для того, щоб домогтися захисту своїх прав. Підготовлено позов, який буде відправлений до Міжнародного суду в зв'язку з рішенням американського Верховного суду оштрафувати іранський уряд на 2 млрд доларів", - пише агентство Sputnik, посилаючись на офіційний сайт адміністрації президента Ірану.

Близько тисячі американців зажадали компенсації за вибух, який, на їхню думку, організував Іран. 23 жовтня 1983 року казарми з американськими миротворцями піддалися терористичній атаці. Загинули 241 американських солдатів. Жертвами теракту стали приблизно 300 миротворців, які виконували місію ООН під час громадянської війни в Лівані.

19 січня 1984 році держдепартамент Сполучених Штатів включив Іран до списку держав-спонсорів тероризму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь