Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Мер Риги заявив про «реальні репресії» в Латвії

Ніл Ушаков, мер Риги, під час зустрічі з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем в Брюсселі повідомив про «реальні репресії», з якими довелося зіткнутися громадянам Латвії. 

Мер Риги пояснив, що з Мартіном Шульцем обговорив питання свободи слова в Латвії, так як вже двоє латвійців за останній час «зіткнулися з реальними репресіями ». Ушаков має на увазі Максима Коптєлова і Дениса Бартецького.

«Коптєлов отримав шість місяців тюремного ув'язнення за  декларацію про жартівливе приєднання Латвії до Російської Федерації. За таку ж жартівливу декларацію, тільки вже про приєднання Латвії до Сполучених Штатів, проти Бартецького порушили кримінальну справу. Їм дуже важливо знати, що про них пам'ятають і підтримують», - заявив Ушаков.

Ризький суд в лютому поточного року засудив Коптєлова до шести місяців тюремного ув'язнення. Після винесення вироку Денис Бартецький також розмістив в інтернеті жартівливу петицію про приєднання Латвії до США.

"Я скопіював петицію Коптєлова, тільки замінив Росію на Сполучені Штати, щоб показати всю абсурдність ситуації. Але навіть цей жарт сприйняли всерйоз. Вранці 14 квітня співробітники ПБ прийшли з обшуком», - пояснив Бартецький.

Відносно самого Ніла Ушакова теж подано кілька заяв у латвійську ПБ з проханням почати проти градоначальника кримінальну справу за те, що він в соцмережах опублікував карикатуру, яка висміює дії комісії за підрахунком збитку, нанесеного радянською окупацією Латвії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь