Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Європі назвали можливі сценарії краху політичної системи РФ

У політичного режиму в Росії існує три сценарії виходу з кризи, що склалася, і тільки два з них є «мирними». Про це пише Washington Free Beacon.

Минулого тижня Європейська рада з міжнародних відносин оприлюднила доповідь про можливі сценарії краху політичної системи РФ. Автором дослідження є Микола Петров. За його словами, у Росії «просто немає здатності до реформування», країна «зіткнулася з серйозними економічними проблемами», «інфраструктура її розвалюється», а «еліта воює між собою».

Петров назвав 3 можливі варіанти подальшого розвитку подій, пише Washington Free Beacon. Перший варіант - «зміна режиму». Через санкції і низькі ціни на нафту російська політична система може потерпіти крах, вважає автор доповіді.

Два інших сценарії є «стратегіями виходу», при яких політичний режим може уникнути краху. Росія вийде з кризи, якщо вартість «чорного палива» підніметься найближчим часом або влада почне конструктивну співпрацю з Заходом.

А інша «стратегія виходу» має на увазі заміну Володимира Путіна і відновлення легітимності уряду в очах жителів РФ, а також всієї світової спільноти, зазначає Петров.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь