Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Прем'єр-міністр Туреччини звільняє посаду для зятя Ердогана

Прохання про відставку з поста прем'єр-міністра Давутоглу подав президенту Туреччини Ердогану. 22 травня він залишить місце лідера правлячої партії і прем'єр- міністра Туреччини, пішовши у відставку.

5 травня Давутоглу прийняв рішення про відставку і продовження свого шляху в політиці країни в якості депутата. В середині травня, 22 числа, на засіданні "Партії справедливості і розвитку" виберуть нового лідера, який займе крісло прем'єр-міністра і утворить новий уряд.

Причиною зняття себе з посади прем'єр-міністра Давутоглу називає "появу в партії сумнівів щодо моїх якостей як лідера".

Ще він додав: "за словами президента Ердогана, прем'єр-міністр повинен володіти силою. Я виконував все, що залежить від мене. Ні я і ніхто інший не мають права вносити в партію і в країну плутанину і розбрат".

Розбіжності між президентом і прем'єр-міністром почалися давно, їх погляди не збігалися в питаннях свободи слова, біженців, курдів, складу уряду. Давутоглу відкрито критикував погляди і дії Ердогана.

Президенту Туреччини потрібні союзники, які підтримають його, поступливий премєр-міністр. На таку роль претендують зять Ердогана - міністр енергетики Берат Албайрак і міністр юстиції Бекір Боздаг.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь