Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Виробники шотландського віскі бояться за своє майбутнє

Шотландська асоціація віскі відстоює інтереси виробників алкогольної продукції, за рахунок якої щорічно поповнюється на мільярди доларів казну Британії.

Шотландська асоціація віскі  б'є на сполох через загрозу, яка нависла над поставками віскі за існуючими контрактами в сусідні країни Європи при виході Великобританії з Євросоюзу. Асоціація віскі щорічно забезпечує робочими місцями 40 тисяч людей по всій Британії і за рахунок експорту алкогольного напою поповнює казну держави на 5,73 млрд доларів.

Членство в Євросоюзі, на думку директора асоціації виробників віскі Девіда Фроста, має значну перевага для виробників віскі.

Міністр сільського господарства Великобританії Ліз Трас заявив: "Для індустрії алкогольних напоїв та харчової промисловості Об'єднаного Королівства вихід зі складу ЄС призведе до невідомості, роками доведеться укладати нові торгові угоди. Хотілося б, щоб Британія залишалася і далі на провідному місці в світі по виробництву віскі і продовжувала розвивати свою економіку, надаючи більше робочих місць".

Референдум щодо подальшого перебуванню Великобританії в складі членства ЄС пройде 23 червня. Вихід з ЄС, на думку прем'єр-міністра Девіда Кемерона, надасть велику незалежність парламенту Британії, захистить фунт стерлінгів і заблокує на тривалий час доступ мігрантів з країн Євросоюзу до соціальних виплат у Великобританії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь