Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У США виявили стародавній манускрипт з датою Судного дня

У фондах каліфорнійської бібліотеки Хантінгтона американський картограф Чет ван Дузер виявив давно забутий стародавній манускрипт. Cтародавня книга розповідає про Судний день і пришестя Антихриста.

Про цю знахідку докладно написав журнал National Geographic. Він повідомляє, що цей рукопис був створений в німецькому містечку Любек невідомим автором між 1486 і 1488 роками ймовірно. На даний момент манускрипт знаходиться в Сан-Марино, приватній бібліотеці Хантінгтона.

Стародавній рукопис написаний на латині, з цього випливає, що він не був призначений для широких мас. Також манускрипт містить похмурі пророцтва. Відлік часу до Апокаліпсису починається з карти, яка показує стан світу між 639 і 1514 роками. Намальована Земля, що представляє собою коло і материки Азія, Африка і Європа, зображені як клини, оточені водою. Сам текст описує підйом ісламу. Автор рукопису розглядає це як зростаючу загрозу для християнського світу.

Наступні карти зображують «Меч Ісламу», який підкорює Європу. Потім підйом Антихриста, масивний трикутник, що тягнеться від полюса до полюса. Одна карта зображує ворота пекла в Судний день. Автор пророкує, що це повинно було статися в 1651 році. Безликий глобус уособлює світ після Судного дня.

Ван Дузер вважає, що роботу написала дуже освічена людина того часу, ймовірно, лікар.

У рукописі вказано місцезнаходження раю. Для того щоб потрапити туди, необхідно подолати 777 німецьких миль від міста Любека до Єрусалиму. Звідти ще тисячу миль до східного краю планети.

Німецька миля - застаріла міра довжини, яка мала безліч варіацій. Через це дослідники поки не вирахували сучасний еквівалент шляху, зазначений в рукописі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь