Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вашингтон стурбований діями військової авіації Росії

У Вашингтоні стурбовані діями дальньої авіації Росії поблизу території Сполучених Штатів. Про це заявив генерал Герберт Карлайл, глава Командування військово-повітряних операцій американських ВС.

Вашингтон висловив свою стурбованість з приводу дій військової авіації РФ і КНР щодо американських кораблів і літаків.

«Нас турбують агресивні Росія і  Китай», - констатував генерал.

Він висловив припущення, що Москва бажає позначити свою сферу впливу в Східній Європі, Пекін - в Південно-Китайському морі.

«Вони хочуть, щоб там не було нас. Тоді дані міжнародні простори будуть контролюватися тільки ними. Однак, Вашингтон не може цього допустити і продовжить користуватися міжнародними водами і міжнародним повітряним простором на законних підставах. Також ми не будемо мовчати, якщо КНР і РФ будуть вести себе небезпечно і агресивно», - повідомив Карлайл.

Генерал також згадав недавній інцидент над Балтійським морем, де сталося перехоплення російським винищувачем американського літака-розвідника, такі ж аналогічні дії китайських винищувачів були над Південно-Китайським морем.

«У таких ситуаціях може виникнути небезпека неправильного тлумачення намірів іншої сторони. Невідомо, до чого це призведе і чим обернеться», - поскаржився генерал.

Карлайл висловив стурбованість діями дальньої авіації РФ поблизу території США.

«Російські стратегічні бомбардувальники літають аж до каліфорнійського узбережжя. Таких польотів стало більше», - повідомив він.

Раніше стурбованість на рахунок дій військової авіації КНР і РФ висловлювали інші представники Пентагону.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь