Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Дубаї відкрили надруковану на 3D-принтері офісну будівлю

В ОАЕ звели першу в світі друковану офісну будівлю, побудовану в Дубаї із застосуванням друку ЗD-технології.

Єдина у світі офісна будівля, зведена за допомогою ЗD-друку, з'явилося в Дубаї. Проект будівництва друкованого офісу вийшов на 50%  дешевшим, ніж стандартне будівництво офісної будівлі, розповіли в уряді ОАЕ.

Перша друкована офісна будівля під назвою "Офіс майбутнього" розташувалася в центрі Дубая. В офісі розміститься штаб-квартира Дубайського фонду майбутнього, що придумав цей проект.

Офіс майбутнього являє собою одноповерхову будівлю в 250 кв.м, абсолютно придатну для постійної роботи людей. У ній є електрика, водопостачання, телекомунікації і повітряна система кондиціонування.

Для втілення проекту в реальність застосовувався ЗD-принтер висотою 6 м, довжиною 37 м і шириною 12 м. Роздруковані деталі скріплювалися між собою за допомогою спеццемента і матеріалів, розроблених в ОАЕ. Якість надійності матеріалів для будівництва офісу тестувалася в Китаї і Великобританії.

Будівництво будівлі з надрукованих 3D елементів зайняло 17 днів і два дні було витрачено на внутрішнє оформлення офісу.

Реалізація проекту обійшлася в 140 тияч  доларів. До 2030 року 25% будівель планується створити з допомогою ЗD заявив міністр ОАЕ у справах уряду Мухаммад аль-Гергаві.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь