Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Естонія розповіла, як відлякати Росію від Прибалтики

У відносинах з Росією «відлякування має стати нормою», заявив Тааві Рийвас, естонський прем'єр-міністр, в інтерв'ю для Die Welt.

Прем'єр-міністр повідомив виданню, що ситуацію з біженцями в Європі загострюють саме російські бомбардування в Сирії. Також він Впевнений, що Кремль надає підтримку різним правопопулістським партіям європейських держав.

Прем'єр розповів, наскільки сильно захищеною почувається Естонія на тлі «російської загрози».

«На відміну від України, Естонія входить в НАТО. Члени-країни альянсу дали чітко зрозуміти, що напад ззовні на одну з держав блоку буде розцінюватися як атака на всіх. У Москві це добре розуміють. Збільшення натовського контингенту в Східній Європі дає ясно зрозуміти, що НАТО серйозно відноситься до питань солідарності», - пояснив Тааві Рийвас.

Прем'єр-міністр наполягає на тому, щоб ВС НАТО «постійно присутні в Естонії». Він додав, що безпека Європи - це спільна справа і проломів бути не повинно, а «відлякування має стати новою нормою».

«В руках Путіна лежать ключі до вирішення української кризи. Росії необхідно зробити два кроки назад, якщо держава бажає залишатися учасником міжнародних переговорів і розраховує на зняття санкцій. А Європі потрібно зберегти єдність і не знімати санкції", - резюмував політик.

А тим, хто виступає проти антиросійських санкцій, естонський прем'єр-міністр запропонував своє обурення перенаправити на РФ і примусити її до виконання Мінських угод.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь