Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вчені знайшли таємну кімнату в єгипетській піраміді

Археологи з Франції виявили в піраміді Снофру в Єгипті таємну кімнату. Зробити відкриття їм допомогла «космічна» технологія: мюонний сканер.

Французькі археологи повідомили в доповіді Міністерству старожитностей Єгипту про виявлення таємного приміщення в піраміді Снофру. Для пошуку прихованих приміщень і пустот вчені використовували мюонний сканер.

«Космічна» технологія дозволила відстежити потоки заряджених частинок, мюонів, які виникають внаслідок зіткнення космічних променів і молекул газів в повітрі. Мюони, як пояснили археологи, можуть розганятися до близькосвітлових швидкостей і проникають на сотні метрів вглиб земної поверхні. У порожньому просторі швидкість мюонів нижча, ніж при проході через землю або породи.

Археологи змогли отримати «рентгенівський знімок» піраміди і підтвердили, що в єгипетській піраміді є прихована кімната. Вона розташована над відкритою раніше кімнатою. Прохід до неї вченими поки не виявлений.

Зараз французькі і єгипетські археологи готуються провести аналогічні дослідження в гробниці Тутанхамона і пірамідах Гізи. Імовірно, перші дані вчені отримають на початку липня.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь