Американські вчені з'ясували, що основним елементом в процесі переробки жирів є мідь, яка також сприяє розщепленню ліпідів.
Каліфорнійські вчені, які проводили дослідження, опублікували свої результати про важливість міді в метаболізмі жирів в виданні Nature Chemical Biology.
Вчені кожного року відзначають важливість металу для організму. Завдяки міді відбувається засвоєння заліза і збільшення обсягу сполучної тканини. Мідь вбиває і розщеплює жирові клітини, приводячи до вивільнення енергію, необхідну для життєдіяльності людини. Вчені впевнені, що метал здатний відновити механізм спалювання ліпідів у тих людей, у яких він порушений.
Вчені визначили, що щодня людина повинна споживати приблизно 700 мікрограм міді і не більше, так як її передозування призводить до порушень в організмі.