Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Здатність котів передбачати майбутнє підтвердили вчені

Експерименти, проведені японськими фахівцями з університету Кіото, довели, що кішки здатні враховувати дію багатьох законів фізики і розуміти концепцію причинно-наслідкових зв'язків. Ці знання допомагають тваринам передбачати події, пише журнал Animal Cognition.

Фахівці Кіотського університету провели ряд експериментів, в яких брали участь 30 домашніх кішок. Вчені переконалися, що гострий слух дозволяє тваринам визначати місцезнаходження об'єкта, який прихований перешкодою.

На наступному етапі експериментатори вирішили перевірити, чи зможуть кішки усвідомити, що гучний звук, що доноситься від коробки, має на увазі наявність в ній іншого предмета. Крім того, вчені хотіли з'ясувати, чи здогадаються коти, що з перевернутої коробки може випасти якийсь предмет.

Після серії експериментів вчені зробили висновок, що котячих знань про причинно-наслідкові зв'язки і розуміння фізичних законів досить, щоб передбачити випадання предмета, який створював шум, з коробки.

На думку фахівців, пізнання в області логіки і фізики в поєднанні з хорошим слухом дозволяють кішкам розуміти, де ховається їхня здобич, і в якійсь мірі передбачати її поведінку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь