Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Знайдено засіб, який здатен врятувати людину від смертоносного вірусу

Дослідникам з Сан-Франциско вдалося знайти речовину, яка зможе продовжити життя багатьом пацієнтам, які страждають ВІЛ. Порятунком для них стануть препарати на основі ретиноєвої кислоти.

Лікарські засоби, вироблені на основі ретиноєвої кислоти, посилюють імунну систему пацієнтів, інфікованих ВІЛ, до такої міри, що організм зможе повністю позбутися від заражених вірусом клітин. Про це американські вчені написали в журналі Nature Medicine.

Фахівці пояснили, що при звичайній антиретровірусній терапії повне вилікування від ВІЛ неможливе. В уражених клітинах зберігаються резервуари латентних вірусів, які можуть реактивуватися. Заражені клітини при цьому починають виробляти інфекцію знову.

Ретиноєва кислота здатна стимулювати вроджений імунітет і вразити «сплячий» ВІЛ. Препарати, що мають в основі ретиноєву кислоту, пробуджують «сплячі» віруси і змушують імунну систему виявляти і знищувати заражені клітини. На думку дослідників, нові ліки будуть знищувати скупчення ВІЛ. Надалі вчені мають намір створити ефективну терапію, яка позбавить людей від вірусів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь