Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як Великобританія буде покидати ЄС: кроки, які необхідно зробити Лондону після референдуму

Великобританія зробила вибір і тепер багатьох цікавить питання про те, яким чином буде відбуватися процедура завершення членства країни в Євросоюзі.

У зв'язку з тим, що жодна європейська держава досі не покидала ЄС, чіткої процедури, детально пояснюючої кроки всіх сторін на кожному з етапів, не існує. Проте, Римський договір про створення ЄС містить 50-ту статтю, що передбачає розрив відносин і перехід їх на інший рівень.

Отже, в першу чергу, Великобританія повинна заявити Єврораді про своє бажання вийти з ЄС. З цього моменту починається процес виходу, після чого Лондон і Брюссель обговорять умови припинення членства. Незважаючи на те, що Великобританія я до закінчення процедури залишається членом ЄС, брати участь в обговореннях про вихід і голосувати не може.

Після складання договору, в якому прописані умови виходу, за нього повинні проголосувати всі представники країн-членів ЄС. Документ приймається простою більшістю голосів. На виконання умов, прописаних у договорі, дається не менше двох років. Термін може бути і збільшений.

Після закінчення відведеного терміну Великобританія автоматично перестає бути членом Євросоюзу, навіть, якщо країни не досягли на цей момент всіх домовленостей. З цього моменту, Королівство втрачає всі права та обов'язки, передбачені для членів Євросоюзу.

Таким чином, на думку експертів, для завершення процесу виходу зі складу ЄС, Великобританії може знадобитися не менше 5-7 років.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь