Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вчені відтворили обличчя жінки, останки якої були знайдені під час археологічних розкопок

Вчені з Великобританії і Південної Кореї оприлюднили результат дослідження останків жінки, які були виявлені під час ведення археологічних розкопок в місті Кенджу на південному сході Кореї.

У даній місцевості проводилися археологічні обстеження території, перед початком будівництва дороги. Під час робіт було виявлено традиційну дерев'яну корейську труну з останками. Труна збереглася в хорошому стані. Скелет, частково у фрагментованному вигляді, дійшов до нас цілим.

Похоронний інвентар, що складається з кераміки і гребеня з дерева, дозволив вченим віднести дане поховання до епохи держави Сілла.

Сілла, одна з 3 - х корейських держав, які виникли в перші століття до нашої ери. Місто Кенджу було столицею цієї держави, там і було виявлено поховання. У вчених, через особливості місцевості було не багато можливостей для дослідження поховань тієї епохи. Збереженню останків не сприяють кислі грунти і зміна сухих і вологих сезонів.

Знахідка в місті Кенджу дала вченим першу можливість вивчити цілісний скелет. Ними були використані кілька методів, від виділення мітохондріальної ДНК до реконструкції обличчя по черепу.

Фахівцями встановлено: скелет належить жінці 35-39 років. Було визначено її зріст - 1 метр 55 сантиметрів, обчислення проводилися виходячи з довжини стегнової кістки. Аналіз ДНК дозволив віднести її до гаплогрупи F1b1a, яка поширена в Східній Азії.

Череп жінки знаходився у фрагментованному стані. Вчені, відсканувавши кожен фрагмент, здійснили комп'ютерну віртуальну збірку. Потім зробили відновлення черепа з осколків і реконструкцію за допомогою нього рис обличчя.

Виявилося, що жіночий череп був дуже вузьким і довгим, його особливості яскраво виражені в порівнянні з черепами сучасних корейців.

Це дозволило ЗМІ висловити припущення про інопланетне походження жінки.

Вчені припускають, що незвичайна форма черепа обумовлена ​​тим, що ще в дитячому віці він був підданий штучної деформації за допомогою тугих пов'язок і дощок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь