Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Чилі зацвіла найсухіша пустеля на Землі

Чилійська пустеля є одним з найбільш посушливих місць на Землі. Однак у зв'язку з тим, що в Чилі за короткий проміжок часу випала 14-річна норма опадів, пустеля зацвіла. Надзвичайної краси фотографіями діляться в соціальних мережах місцеві жителі і гості республіки, а про подробиці даного феномена повідомляють чилійські ЗМІ.

Пустеля Атакама розташована в північній частині Чилі. Дана пустеля є найбільш посушливим місцем у світі. Однак опади, які випали в республіці в дуже великій кількості, викликали повінь, в результаті якої постраждали місцеві жителі та інфраструктура держави.

Варто відзначити, що пустелі погодний катаклізм пішов на користь. Так, вже другий раз в цьому році мляві долини Атаками застеляються суцільним килимом з мальв. Навесні 2017 року рожеві квіти радували місцевих жителів, а в серпні інтенсивність цвітіння побила 18-річний рекорд, і тепер помилуватися красою мальв поспішають туристи з різних куточків планети, які, до речі, можуть дістатися до пустелі тільки по повітрю.

Примітно, великою популярністю користуються пейзажі в долині Атаками, які порівнюють з поверхнею місяця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь