Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Техасі катастрофічна повінь через ураган «Харві»

Через масштабний ураган «Харві» в техаському місті Х'юстон відбулася катастрофічна повінь, в результаті якої більше двох тисяч людей були евакуйовані. 

У населеному пункті, де практично паралізована робота транспорту, ввели надзвичайний стан. В інших містах Техасу тривають сильні дощі з поривами вітру. Як відзначає місцева влада, в населених пунктах Х'юстон і Корпус-Крісті випало до 60 сантиметрів опадів, при цьому очікується ще 100.

На даний момент рятувальні служби штату продовжують евакуювати постраждалих, а також ліквідовувати наслідки урагану. Їх роботу ускладнює сильний поривчастий вітер. Без електрики залишаються сотні тисяч жителів Техасу. Відзначається, що деякі райони штату можуть бути непридатні для життя наступні кілька місяців.

Сьогодні, 29 серпня, штат має намір відвідати президент США Дональд Трамп, щоб ознайомитися з масштабами наслідків стихії.

Нагадаємо, «Харві» починався як 4-бальний ураган, в суботу він ослаб до категорії «тропічний шторм». Зараз стихія просунулася вглиб суші. До слова, цей ураган став найсильнішим за останні 12 років в США.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь