Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Хакери використовують спойлери до серіалу «Гра престолів» для вірусних атак

Американська компанія «Proofpoint», яка займається інформаційною безпекою, виявила вірусну атаку, що використовує спойлери до серіалу «Гра престолів» для поширення шкідливого коду. Про це розповідають представники організації.

Хакери використовують деталі епізодів популярного серіалу, які недавно «злили» в глобальну мережу. При цьому довірливим користувачам пропонують завантажити файл, прикріплений до розсилки, який нібито містить продовження серіалу. Разом зі спойлерами користувачі скачують і файл формату Microsoft Word, що містить шкідливий код, який моментально заражає комп'ютери.

Перші електронні листи, що містять такий код, почали поширюватися ще 10 серпня, коли шанувальники «Гри престолів» перебували в очікуванні епізодів. Постраждалі від діяльності хакерів користувачі повідомляють, що приблизний текст розсилки говорив, що якщо хочеш побачити першим «Гру престолів» необхідно заплатити 10 доларів за п'яту серію 7 сезону, за шосту - 20 і за сьому - 30 доларів. При цьому лист містив уривки з цих епізодів, доводячи, що відео, які продаються дійсно є серіями «Гри престолів». Однак крім реальних спойлерів в файлах перебував і шкідливий код, який встановлював і запускав троянський вірус «9002».

Згідно з інформацією «Proofpoint» за цією атакою стоять хакери, які пов'язані з китайським урядом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь