Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Мадагаскарі стався спалах чуми

Представники ВООЗ прогнозують найсерйозніший спалах «чорної смерті» за останні роки, так як з кінця серпня на Мадагаскарі від чуми загинула 21 людина. Про це інформують республіканські ЗМІ з посиланням на представника ВООЗ на Мадагаскарі, доктора Шарлотту Ндіай.

За її словами, перший випадок чуми був зафіксований ще в двадцятих числах серпня. На даний момент вже відомо про 114 випадків захворювання на цю недугу місцевих жителів, з яких 21 людина померла.

Ндіай зазначає, що на острові «чорна смерть» є ендемічною. Щорічно на Мадагаскарі реєструється близько 400 випадків, по більшій мірі бубонної форми захворювання. При цьому вказується, що на відміну від минулих спалахів, які відбулися у віддалених районах Республіки, в 2017 році фіксуються випадки зараження чумою у великих містах, внаслідок чого збільшується ризик передачі інфекції. До слова, в цьому році на острові виявлена не тільки бубонна форма чуми, а й легенева.

«Зараз кількість хворих набагато більша, ніж очікуваний до цього часу показник», - повідомляє Ндіай.

Варто зазначити, що ВООЗ із надзвичайних фондів для боротьби зі смертельною недугою виділила 300 тисяч доларів, при цьому збільшила і поставку антибіотиків, а також засобів індивідуального захисту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь